Україна шукає шляхів до росту економіки, спираючись на польський досвід

Нещодавно на XXIII Форумі Видавців у Львові вижавництво «Art Economy» презентувало книгу українського історика, економіста та політика Ігора Шарова «Від мрії до дії!»

Головним мотивом до написання цієї праці стали пошуки відповіді на питання, яке турбує багатьох українців: з яких причин Україна попри свої природні багатства та величезний інтелектуальний капітал, є державою третього світу і має неефективні ринки товарів та послуг, а також слабкий фінансовий сектор?

Якщо проблеми вдасться вирішити, а спосіб їх вирішення чітко описаний, то це мотивуватиме людей, - пишуть польські ЗМІ. Творчо використовуючи цей девіз Біла Гейтса Ігор Шаров знайомить читачів із сучасними трендами розвитку економік

Про широкий спектр зацікавлень автора свідчить перелік опрацьованих робіт видатних теоретиків та практиків - від Лао Цзи до Германа де Сото, Джорджа Класона, Лі Куан Ю, Айн Ренд, Еріка Райнерта, Дана Сенора, Сола Сфнгера, Тома Батлера-Бовдона та інших.

Цікавий також факт, що окремий розділ у своїй праці Ігор Шаров присвятив польському досвіду, особливо плану Лешека Бальцеровича. Автор поєднує Бальцеровича із Лі Куан Ю, твердячи, що успішні реформи можна проводити у різному віці і навіть попри те, що починати доводиться ледь не з нуля.

Ігор Шаров детально описує механізми шокової терапії, рблячи висновок, що реформи поставили багатьох поляків на грань виживання, але в той же час стимулювали процес виходу із кризової ситуації.

Автор також присвятив цілий розділ українській владі, системі виборів та виборчим технологіям. крім того пише про глобалізацію, досвіди держав Європи та Ізраїлю та різницю в механізмах економіки бідних та багатих країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: