Українські заробітчани: зворушливі фото трудових мігрантів підкорили інтернет-спільноту

0a3249de6edd535488bbb7afbe2c8eef

Нестача робочих місць та важка фінансова ситуація в Україні щороку змушує дедалі більшу кількість людей їхати на заробітки.

Вони працюють головним чином у сільсько-господарській галузі, на важких, низькооплачуваних роботах, подовгу не бачать своїх близьких. Умови ці не змінилися від початку ХХ століття і не вписуються у рамки фундаментальних уявлень про гігієну та комфорт, - пишуть польські ЗМІ.

«Українські гастарбайтери» - це проект, що розповідає про українських мігрантів, їх тяжку працю, та невдале особисте життя. Автором є Іван Фоміченко - молодий фотограф з Кропивницького.

Серія складається із 24 чорно-білих горизонтальних знимків.

209008ac43b72ae878da3cd13c1a7af6

«Я ніколи не цікавився документальною фотографією і не планував робити якісь проекти про життя - розповідає Іван. - Але в червні минулого року я змушений був виїхати з країни, а через відносно легку процедуру отримання візи вирішив їхати саме до Польщі».

Приїхав він без грошей, не знаючи мови та не маючи чітких цілей на найближче майбутнє, і для того, аби вижити, змушений був шукати бодай якоїсь праці, за яку платили би живі гроші. Так він потрапив до родини фермерів, на поля суниці.

343298d21111b06563aa0467f58f5520
«Робота виявилася дуже важкою, а умови життя - жахливими. Підйом о 3.30, початок роботи о 4.00 і аж до 19-ї. Годинна перерва на обід. Тіло було зовсім неготове до рутинної 13-ти годинної роботи на колінах, спина та ноги боліли весь час, а монотонність роботи зводила з розуму. Подолати це і продовжити працю мені допоміг фотоапарат. Я почав робити фотографії і з того часу дивився на себе не як на учасника роботи, а як на спостерігача», - розповів Іван.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: