Власник телеканалу «112 Україна» просить політичного притулку у Бельгії

Власник телеканалу «112 Україна» Андрій Подщипков просить політичного притулку в Бельгії.

Про це повідомив порталу «Детектор Медіа» колишній креативний продюсер каналу «112 Україна» Віктор Зубрицький.

За його словами, Подщипков знаходиться в стадії оформлення політичного притулку. Приводом для отримання статусу політичного біженця в Бельгії став, нібито «політичний тиск в Україні», а документи Подщипков подав ще на початку року.

За словами Зубрицького, який тримає контакт з Подщипковим, спочатку власник каналу звертався з проханням про політичний притулок до влади Австрії.

«Однак пізніше юристи Подщипкова переконали його звернутися за отриманням статусу біженця в Брюсселі, де він проживає», - повідомив Зубрицький.

Як відомо, оголошений в розшук, підозрюваний у розтраті депутат Олександр Онищенко з Лондона, де він переховується від українських правоохоронців, заявив, що президент Петро Порошенко намагався через нього купити телеканал «112 Україна». У цьому контексті також знову з'явилася інформація, що команда президента планує створити медіахолдинг, підпорядкований Порошенку.

27 травня 2015 року гендиректор телеканалу «112» Андрій Подщипков  заявляв, що «зазнає активних спроб відібрати канал з боку влади», що проявляється у формі тиску Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Зі слів Подщипкова, він відмовився продати канал за заниженою ціною «провладним бізнесменам».

Водночас в Адміністрації президента заявили, що інформація про переговори нардепа Олександра Онищенка про купівлю телеканалу 112 в інтересах президента Петра Порошенка не відповідає дійсності.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук Олександра Онищенка за підозрою в привласненні коштів державної компанії «Укргазвидобування» і завданні державі збитків на суму 1,6 млрд доларів.

Віктор Зубрицький також знаходиться в розшуку - за звинуваченням у причетності до розгону Майдану.

Джерело: УП

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: