Львів'ян закликають допомогти художньому керівнику театру Леся Курбаса

15973

Колектив Львівського академічного театру імені Леся Курбаса звернувся по допомогу із проханням долучитися до збору коштів на лікування художнього керівника театру Володимира Кучинського.

У Львові збирають кошти на лікування українського режисера, художнього керівника театру Леся Курбаса Володимира Кучинського.

«Зовсім недавно йому був поставлений діагноз - гострий лейкоз. Він госпіталізований у гематологічне відділення 5 міської лікарні Львова. Лікування потребує як оперативності так і чималих коштів», - йдеться у повідомленні на Facebook.

Реквізити для допомоги Володимирові Кучинському:

Приватбанк 
5168 7556 3101 5761
Кучинський Володимир Степанович

Довідка:

Володимир Кучинський

Режисер, засновник та художній керівник Львівського академічного театру імені Курбаса. Навчався у Марка Захарова та Анатолія Васільєва (ДІТМ, Москва). Автор вистав «На полі крові», «Камінний господар», «Апокрифи» (за Лесею Українкою), «Між двох сил» (за Володимиром Винниченком), «Сни», «Забави для Фауста», «Ілюзії»  (за Федором Достоєвським), «Благодарний Еродій», «Наркіс» (за Григорієм Сковородою), на театральній сцені ставив поезії Богдана-Ігоря Антонича, Василя Стуса та iн. Багаторазовий лауреат престижних міжнародних конкурсів.

Педагогічна діяльність Володимира Кучинського: театральна студія при Театрі імені Курбаса, майстер-класи у Харкові, Києві, Севастополі (Україна), Москві, Санкт-Петербурзі (Росія), Нью-Йорку, Бостоні, Філадельфії (США), Понтедері (Італія), курс лекцій у Колумбійському, Пенсильванському університетах, керівництво акторськими та режисерськими курсами у Національному університеті імені Івана Франка (Львів).

Лауреат Державної премії ім. Леся Курбаса.

Лауреат Національної  премії імені Шевченка.

Заслужений діяч мистецтв України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: