Президент Німеччини назвав Бабин Яр унікальним місцем жахіття

Президент Німеччини Йоахім Гаук назвав Бабин Яр унікальним місцем жахіття.

Про це інформує УНІАН.

«У Бабиному Яру загони особливого призначення, таємна військова поліція і члени військ СС примусили своїх жертв роздягнутися, віддати свої цінні речі, відігнали їх ударами до краю урвища і розстріляли їх: чоловіків і жінок, дітей і старців - 33 771 особу лише протягом двох днів поспіль», - сказав Гаук.
Він наголосив, що прабабуся Каті Петровської є однією з тих жертв, яких «ми сьогодні тут оплакуємо». «Оповідання її правнучки - це щось особливе, щось дорогоцінне. Через десятиліття після злодіяння, воно повертає жертві назад її обличчя, ім`я та образ», - заявив Гаук.
Він заявив, що в теперішній час нащадки та родичі сильно залежать від сили уяви, і тому є потреба у більшій інформації, аніж просто цифри і факти, щоб віддатися спогадам і скорботі. «Оскільки ми прагнемо зрозуміти: хто ми? І звідки походимо? І хто йшов перед нами? Якраз літературні свідки, як видається мені, створили передумову для нашого сьогоднішнього вшанування», - сказав президент ФРН.
1Тому що ми сьогодні знаємо про Бабин Яр, ми завдячуємо всім тим, хто подолав небажання знати і применшування скоєного і навіть замовчування у різні часи», - додав Гаук.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: