У Львові обговорюють роль аграрних палат у розвитку сільських територій

img_3043_1475143334_613x408-66666666667_3_0

Сьогодні, 29 вересня, у Львові розпочала дводенну роботу Міжнародна конференція «Роль і місце аграрних палат у розвитку сільських територій. Європейський досвід».

 

Участь у заході беруть представники міністерства аграрної політики та продовольства України, регіональних Аграрних Палат Польщі, Німеччини, Франції, голови сільських та селищних рад Львівщини, керівники агроформувань із районів Львівської області, науковці.

Привітав учасників конференції голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

«Сьогодні в агропромисловому комплексі точиться найбільша дискусія стосовно запровадження реформ. Принципово важливим є обговорення напрямків подальшого розвитку села і виробництва, яке пов’язано з вирощуванням та переробкою сільськогосподарської продукції», - зауважив очільник області.

За словами голови ЛОДА, принципово важливими є дві речі: врегулювання на законодавчому рівні статусу аграрних палат та реальне розуміння їх ролі як органу, який твориться зсередини, і який повинен відіграти роль каталізатора всіх процесів, що відбуваються на селі. «Аграрні палати стануть тією моделлю, яка зможе прищепити найкращі світові досвіди і взірці в аграрній галузі», - переконаний Олег Синютка.

У рамках конференції буде підписано угоду про двосторонню співпрацю між Львівською аграрною палатою і регіональною Аграрною палатою Франції, а також прийнято підсумкову резолюцію щодо пріоритетних напрямків роботи аграрних палат в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: