У Львові планують відкрити центр анонімної перевірки на наркотики

pp
Фото ілюстративне

Центр, у якому неповнолітніх перевірятимуть на вживання наркотичних засобів, може з’явитися вже наступного року.

Вже у 2017 році у Львові можуть створити центр, у якому анонімно перевірятимуть неповнолітніх на наявність наркотичних засобів в організмі. Про це 29 вересня заявила керівник Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Рубай, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

У центрі планують перевіряти молодь на 12 видів наркотиків. Процедура буде анонімною та коштуватиме приблизно 500 гривень.

«Звісно, це буде коштувати грошей. Але батьки, коли приведуть своїх дітей туди, будуть знати правду, — зазначає Оксана Рубай. — Сьогодні вони можуть відвести їх до медзакладу і перевірити там, але, як показує практика, цього майже ніхто не робить. Можливо, люди бояться, що хтось зі знайомих побачить їх там, можливо, не впевнені, що все буде анонімно. На центр ми покладаємо великі надії».

Поки що створення такої установи лише ідея. Для того, аби відкрити заклад, необхідно схвалення депутатів. Сьогодні на черзі — підготовка відповідної документації.

Ймовірно, що заклад функціонуватиме за підтримки ГО «Міжнародна Антинаркотична Асоціація», яка вже відкрила поблизу Львова центр з реабілітації залежних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: