Українсько-польські стосунки: можливий «збройний» перелом?

Польські виробники зброї розраховують на підписання ряду корисних угод під час Міжнародного Збройного Ярмарку, який відбудеться в Києві.

За даними польського видання Rzeczpospolita, польська сторона сподівається окреслити форму співпраці в галузі оборони між державами-сусідами.

"Ми розраховуємо на злам у бізнесі з продажу озброєння, встановлення чітких правил та шляхів фінансування передових програм і спільних підприємств", - заявив президент Польської палати виробників національних оборонних коштів Славомір Кулаковський.

Як відомо, з часів Майдану і початку війни на Донбасі польські компанії почали продавати Україні військове обмундирування, бронежилети, шоломи, балістичні щити. Так,  "Промисловий центр оптики" почав постачати в Україну прилади нічного бачення, системи спостереження для бронетехніки і різне електрооптичне обладнання для бійців.

Крім того, минулого року у Києві приватна компанія WB Electronics підписала угоду з Україною про співпрацю у сфері безпілотної розвідки.

У повідомленні також йдеться про те, що характер співпраці між Україною та Польщею є двостороннім.

За інформацією джерел, українська сторона висловила зацікавлення щодо досвіду Польщі у модернізації танків Т-72, а також розробки артилерійських радарів (виробництво польського центру PIT-Radwar).

Крім того, українська сторона, за даними видання, хоче купити польські снайперські гвинтівки. Також Київ хоче налагодити постачання деталей для українських заводів із виробництва зброї, оскільки деякі підприємства українського оборонпрому опинилися в руках проросійських бойовиків на захоплених територіях Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: