На даху Тернопільської облради з'являться сонячні батареї

imag1184

На даху обласної ради найближчим часом з'являться сонячні батареї.

Як повідомив начальник управління інфраструктури, транспорту та енергозбереження Тернопільської ОДА Василь Ясинівський, що сонячні батареї (модулі) встановлюють на земельних ділянках або територіях, що відповідають певним критеріям.

«Відповідний проект вже підготовлений компанією «Сіріус» - їх облаштують на даху будівлі обласної ради, а точніше сесійну залу. Загалом даний проект коштує в межах 150 тисяч гривень і приблизно ще близько 200 тисяч гривень необхідно для встановлення цих батарей. Але всі витрати окуплять себе через п'ять років функціонування, а потім ще й почнуть приносити прибуток. До впровадження цього проекту ми плануємо залучити інвесторів», - коментує начальник управління інфраструктури, транспорту та енергозбереження Тернопільської ОДА Василь Ясинівський.

Тернопільської обласної ради, в якому розміщується і Тернопільська обласна державна адміністрація, в загальному споживає 600 тис кВт на рік. А якщо встановити батареї на будівлі, вони будуть давати близько 1/3 потужності споживання електричної енергії.

Варто відзначити, енергію сонячних батарей використовує не тільки приміщення, на якому вони встановлені. Перш за все сонячна енергія спрямовується в єдину енергетичну систему.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: