Якщо хтось думає заважати, то нам з такими не по дорозі, – Гройсман на відкритті заводу Fujikura

14509137_1670795286569080_347217803_n

Сьогодні прем’єр-міністр Володимир Гройсман взяв участь у відкритті заводу, який виробляє електрообладнання і автозапчастини, компанії Fujikura у Рясне-Руській на Львівщині.

«Коли я запитав у керівництва компанії, які плани на майбутнє, вони сказали, що хочуть збудувати ще чотири заводи. Це означає, що економіка України починає відновлюватися. Ми маємо досить непогані показники щодо залучення інвестицій у цьому році – плюсом декілька мільярдів доларів. Але, як правило, ці кошти були направлені у банківську систему для її підтримки. Те, що ми бачимо сьогодні, це інвестиція, яка направлена на розвиток національної економіки, на створення нових робочих місць, на заробітну плату українських громадян. І я переконаний, що таких інвестицій буде з кожним все більше», – сказав Володимир Гройсман.

Він зазначив, що сьогодні для уряду є пріоритетним не брати кредити, а самим заробляти українські ресурси.

«Але це можна зробити тільки в одному випадку – коли іноземні інвестиції заходитимуть у нашу країну. Інвестиції, які направлені не на те, щоб не створити ці стіни, а створити робочі місця. І ми маємо сьогодні величезний потенціал щодо інвестування в Україні. Тому мій оптимізм є цілком об’єктивним і я вірю, що таких підприємств буде ставати дедалі більше. Уряд сьогодні приділяє серйозну увагу кожному такому проекту. Ми будемо за руку супроводжувати кожне таке підприємство. Моя вимога до всіх контролюючих структур, які інколи не дають нормально працювати, близько не наближайтеся до працюючих підприємств. Працюйте на відстані і працюйте інтелектуально. Робіть все, щоб ці інвестиції були успішними. Тому що від успіху інвестицій залежить успіх нашої держави», – наголосив прем’єр-міністр.

Крім того, він додав, що уряд будемо підтримувати створення нових робочих місць. Сьогодні вже близько десяти подібних проектів з’явилося в Україні.

«Якщо хтось думає заважати, то нам з такими людьми не по дорозі. І ми будемо жорстко реагувати», – акцентував Гройсман.

Натомість генеральний директор компанії Fujikura Хорхе Гарсія Пуенте зауважив, що на Львівщині були створені дуже комфортні умови для інвестування.

«Зараз ми відкриваємо другий завод на Львівщині. Причиною відкриття другого підприємства є успішний досвід роботи першого. Ми дуже задоволені діловим середовищем, яке ми знайшли тут. Наша співпраця відбувається гладко, комфортно, без будь-яких зауважень. На даний момент у нас налічується вже 1300 працівників. У найближчому майбутньому їхня кількість зросте до 6 тисяч осіб. Але це буде за кілька років. Натомість до кінця наступного року збільшити кількість робочих місць до 3 тисяч. Ми дуже приємно здивовані якістю продукції, яку ми тут виробляємо», – сказав Хорхе Гарсія Пуенте.

Довідка

Японську компанію Fujikura Ltd. офіційно заснували ще 1910 р у м. Токіо, однак її європейське представництво відкрили аж через 78 років – у 1988 р., на південному заході британського Лондона. Це – провідний світовий виробник пристроїв для зварювання оптичного волокна, а також обладнання для монтажу, вимірювання і тестування, які Fujikura постачає телекомунікаційним компаніям у всьому світі.

Основна продукція компанії – оптичні системи передачі даних, мережеві системи, електроніка, енергетичні системи, дроти з покриттям, обмотувальні проводи, електронні матеріали для обладнання, металеві матеріали.

Загальна кількість працівників у всьому світі – 52409 осіб, станом на середину 2013 р.

У Європі компанія має 3 представництва:

ТзОВ Фуджікура Європа (Fujikura Europe Ltd., Англія) – спеціалізується на продажах.

ТзОВ Фуджікура Аутомотів Європа (Fujikura Automotive Europe GmbH, Німеччина) – технічне обслуговування.

ТзОВ Фуджікура Аутомотів Європа (Fujikura Automotive Europe АТ, Іспанія) – кабелі.

Упродовж останніх десяти років Fujikura Європа вагомо зросла і сьогодні займає площу 14 тис. кв футів у Чессінгтоні (графство Суррей), де розміщено адміністративний офіс з продажів, центр технічної підтримки, а також цехи для ремонту і техобслуговування.

Фото: Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: