Британський солдат з Гани подав до суду на Міноборони через занадто холодну службу

38fa61d000000578-3816980-image-m-3_1475305670810-293x419

У Великобританії солдат з Гани так замерз на двотижневих навчаннях в жовтні, що тепер намагається відсудити у міністерства оборони 200 тисяч фунтів.

За словами чоловіка, через свою національність він мерз сильніше інших солдатів. До того ж йому постійно не вистачало гарячої їжі і напоїв.

33-річний Гершон Роулінгс намагається відсудити у Міноборони Великобританії 200 тисяч фунтів стерлінгів через те, що він замерз на військових навчаннях в Уельсі. Чоловік, що народився в Гані, стверджує, що через свою національність він мерз більше, ніж інші солдати, передає Daily Mail.

У судовому позові, поданому Роулінгса, йдеться, що він був змушений перебувати в «дуже холодних і вологих» умовах протягом двотижневих навчань в жовтні 2013 року. За словами його юристів, чоловік відчував оніміння і поколювання в ногах після того, як йому довелося спати на вулиці в водонепроникному армійському пончо.

Коли Роулінгс поскаржився на умови, сержант відповів йому, що інші солдати теж мерзнуть і він повинен «бути чоловіком».

Солдат стверджує, що під час служби йому регулярно не давали достатньо гарячої їжі і напоїв. У позові також йдеться, що армія забезпечила його водонепроникними черевиками і звичайними рукавичками, які не підходили йому через «особливої уразливості» до холоду.

38fa61ea00000578-3816980-image-a-4_1475305700092-600x337

Повідомляється, що чоловікові було поставлено діагноз «незамерзаючі травми при обмороженні» (NFCL), які виникають за умови, що температура навколишнього середовища нижче, ніж температура тіла. Кровоносні судини звужуються, через що погіршується постачання ніг і рук кров'ю і киснем.

Роулінгс вважає, що вчення залишили його з «недоліками», через які йому тепер складно знайти роботу. Про те, що це за недоліки, не повідомляється.

Міністерство оборони визнає діагноз чоловіка, але вважає, що він повинен довести, наскільки серйозна його травма і як вона вплинула на його майбутнє.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: