Протестувати проти заборони абортів в Польщі вийдуть близько 6 мільйонів жінок

9352190-2

Організатори протестів проти заборони абортів в Польщі пообіцяли, що сьогодні в них візьмуть участь близько шести мільйонів жінок, пише The Independent. У минулі вихідні в протестних акціях з цього приводу в країні вже взяли участь тисячі людей.

Організатори протестів проти заборони абортів в Польщі пообіцяли, що сьогодні в них візьмуть участь близько шести мільйонів жінок, пише The Independent. 

За словами координатора протестів Магди Старошчік, протести для польських жінок - шанс, що їх побачать і почують.

«Багато жінок і дівчат в цій країні зрозуміли, що для них тепер немає рівності, немає права на думку», - каже координатор.

Зараз мешканки Польщі можуть зробити аборт, якщо існує загроза життю матері або вагітність настала в результаті зґвалтування або інцесту. У разі прийняття закону про заборону на аборти, будь-яке переривання вагітності буде каратися позбавленням волі на строк до п'яти років. Лікарі, що роблять аборти, також будуть нести кримінальну відповідальність.

Читайте також: Чи потрібно заборонити аборти в Україні? (Опитування)

На думку критиків, заборона абортів призведе до переслідування жінок, які страждають мимовільним абортом (викиднем), а лікарі не будуть проводити планові заходи для вагітних в страху опинитися за гратами.

На початку цього року Католицька церква Польщі, прем'єр-міністр Польщі Беата Шидлов і правляча партія «Право і справедливість» підтримали ініціативу про заборону абортів в Польщі. З квітня в країні проходять масові акції протесту проти прийняття відповідного закону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: