Рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища розпочинають цього тижня, — Садовий

14543382_1209064165799332_239078363_n

3 жовтня львівський міський голова Андрій Садовий заявив про готовність розпочати роботи з рекультивації полігону у Грибовичах вже цього тижня. При цьому остаточної домовленості між Львовом та прилеглими селами ще немає.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив про готовність розпочати роботи з рекультивації полігону у Грибовичах вже цього тижня. При цьому остаточної домовленості між Львовом та прилеглими селами ще немає.

Про старт робіт з рекультивації Грибовицього сміттєзвалища цього тижня мер Львова Андрій Садовий заявив сьогодні, 3 жовтня, під час брифінгу, повідомляє ІА Дивись.info.

За словами посадовця, роботи фінансуватимуть з міського бюджету.

«Цього тижня ми починаємо процес рекультивації на полігоні власними силами. Ми не будемо чекати коштів від Європейського інвестиційного банку, бо це займе мінімум півроку, — каже міський голова. — У нас кожного дня відбуваються дискусії з активістами сіл, які знаходяться поруч зі сміттєзвалищем. Всі все розуміють. Я переконаний, що ми знайдемо порозуміння з мешканцями цих сіл, але для цього потрібен час. Рекультивацію ми починаємо, школу будуємо, рухаємося чітко вперед».

Андрій Садовий зазначив, що процес рекультивації займе чотири роки.

Також, за словами мера, триває робота з підписання угоди про отримання Львовом коштів на будівництво нового сміттєпереробного заводу.

«Сьогодні ми маємо погодження Міністерства регіональної політики на 75 мільйонів євро. Наступний етап — Мінрегіонбуд має знову провести фінальний відбір проектів. І тільки після цього можна буде говорити про підписання фінальної угоди з Європейським інвестиційним банком. Львівський проект визначений як перспективний і пріоритетний», — додав мер.

Нагадаємо, у вересні Кабмін погодив Львову кредит на 75 мільйонів євро для вирішення проблеми зі сміттям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: