Львівські депутати зробили крок до узаконення скандального довгобуду

Депутати Львівської міської ради проголосували за ухвалу «Про розгляд питання ТзОВ “Кіносвіт“ дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки на просп. Т.Шевченка, 3 – пл. Галицькій, 15».

Згідно ухвали ТзОВ «Кіносвіт» надається дозвіл на поділ земельної ділянки площею 0,1040 га на просп. Т. Шевченка, 3 – пл. Галицькій, 15 на земельні ділянки площею 0,0170 га та площею 0,0870 га. «Кіносвіт» через спеціалізовану землевпорядну організацію має виготовити технічну документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки та подати міській раді на затвердження.

Засновником підприємства ТзОВ «Кіносвіт» є депутат міської ради з фракції «Громадянська позиція» Ірина Сердюк, яка відразу заявила про конфлікт інтересів. У планах підприємства побудова на ділянці в історичному центрі семиповерхового «Галицького центру кіномистецтв».

Проти цього будівництва вже багато років виступає частина мешканців навколишніх будинків та низка громадських активістів. Сьогодні перед депутатами виступали представники як  невдоволених мешканців так і підприємства «Кіносвіт». Мешканці нагадали депутатам, що договір оренди на ділянку розірвано через суд, відтак підприємство має повернути ділянку місту і її поділ є неприпустимий.

Вони також скаржилися,  що залишилися без прибудинкової території. Натомість представники компанії наголошували, що ділянка за роки судової тяганини перетворилася на смітник, натомість місто може отримати інвестиції та культурний центр.

На це мешканці зауважили, що швидше за все там будуть «генделики». Втім депутати на аргументи мешканців не зважили. Своєю чергою мешканці пообіцяли продовжити боротьбу у судах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: