Міська рада звільнила від податків львівські приватні дитячі будинки

Депутати Львівської міськради затвердили Програму підтримки закладів приватної форми власності, що здійснюють опіку та піклування над дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, та дітьми з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах,

Депутати Львівської міської ради затвердили Програму підтримки закладів приватної форми власності, що здійснюють опіку та піклування над дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, та дітьми з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, на період 2017-2019 років.

Програмою передбачено, що заклади, які здійснюють опіку та піклування над дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, та дітьми з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, незалежно від форми власності та джерел фінансування, у подальшому звільняються від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; земельного податку. Цим закладам також відшкодовуватимуть половину вартості комунальних послуг.

На території Львова функціонують декілька закладів приватної форми власності, що опікуються дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, та дітьми з сімей, що опинились у складних життєвих обставинах. Ці заклади створені благодійними, релігійними та громадськими організаціями. Як правило, у таких закладах діти виховуються та проживають на постійній основі. Водночас діють і заклади, які діти лише відвідують у вільний час.

Зокрема йдеться про «Родинний дім «Покрова» (м. Львів, вул. Дорога Кривчицька, 19), приватна організація «Приватний дитячий будинок «Благодать» (м. Львів, вул. Папарівка, 1), соціальний центр Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії (м. Львів, вул. Равська, 6), кризовий центр «Діти Вулиці», (м. Львів, вул. К. Левицького, 111), заклад громадської організації «Львівський центр піклування про дітей» (м. Львів, вул. Жовківська, 2-а).

Щодня у цих закладах перебуває до 190 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах або залишилися без батьківського піклування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: