Європарламент ратифікував Паризьку кліматичну угоду

19549376_303

7 жовтня ЄС має передати необхідні документи Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку. На початку листопада Паризька кліматична угода набуде чинності.

7 жовтня ЄС має передати необхідні документи Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку. На початку листопада Паризька кліматична угода набуде чинності, пише DW.

Європейський парламент у вівторок, 4 жовтня, переважною більшістю голосів схваливратифікацію Паризької кліматичної угоди. Під час голосування у Страбурзі був присутній генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, який назвав це історичним моментом.

610 євродепутатів проголосували за ухвалення угоди, 38 - проти, 31 - утримався. Для офіційної ратифікації угоди її ще мають схвалити країни-члени ЄС, що повинно статися не пізніше середи. До п'ятниці, 7 жовтня, ЄС має передати необхідні документи Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку. Після цього угода запрацює на міжнародному рівні на початку листопада.

Як повідомлялось, угода набуває чинності через місяць після її ратифікації не менш ніж 55 країнами-підписантами, які разом викидають більше 55 відсотків парникових газів у світі.

Нагадаємо, угоду уклали 12 грудня 2015 року на Конференції ООН із проблем глобальних змін клімату. 22 квітня 2016 року у Нью-Йорку документ підписали 175 країн, серед них і Україна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: