Кінець «Че Гевари»: СБУ затримала латиноамериканця, який воював в «ДНР»

Служба безпеки України затримала іноземного найманця, який воював проти України на боці терористичних організацій «ДНР/ЛНР».

Про це повідомили в прес-центрі СБ.

Горлоріз – професійно підготовлений бойовик – закінчив академію військової поліції та деякий час навчався у Курському державному університеті. Має навички альпінізму, військового лижника, радиста, знає, як захоплювати та утримувати заручників, працювати з вибуховими речовинами.

Починаючи з листопада 2002 року, найманець, громадянин однієї з країн Південної Америки, побував майже у всіх гарячих точках світу. Восени 2014 року 32-річний професійний вбивця прибув на тимчасово окуповані території України та приєднався до банформування «Вікінг». Брав участь у бойових діях у районі Вергулівки, Первомайського, Горлівки, Старобешевого, Дебальцевого, Донецького аеропорту.

Також іноземець тісно співпрацював з російськими спецслужбами, тренував бойовиків, формував з числа іноземців розрахунки мінометних батарей.

Під час перетину державного кордону України у терміналі «D» Міжнародного аеропорту «Бориспіль» найманця затримали співробітники Служби безпеки України за сприяння Державної прикордонної служби.

Під час огляду особистих речей правоохоронці виявили у вихідця з Латинської Америки іноземний паспорт, військовий квиток т.зв. «ДНР», наказ за підписом ватажка терористів Стрєлкова про нагородження медаллю за бойові заслуги та ноутбук, на якому виявлено інтернет-переписку з представниками терористичних угруповань.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: