Львівські школярі організували велопробіг, присвячений героям України

fotovelo-e5dcbb995ca25d4bcfe93030fe952e55

3 жовтня учні СЗШ № 100 м. Львова провели акцію, присвячену борцям за волю України всіх часів.

3 жовтня учні СЗШ № 100 м. Львова провели акцію, присвячену борцям за волю України всіх часів, повідомляє прес-служба ЛМР.

Учасників велопробігу «МИ НАЩАДКИ ГЕРОЇВ. НЕБЕСНА СОТНЯ ДИВИТЬСЯ НА НАС» не злякав дощ. Перед виїздом усі вшанували героя України, випускника школи Юрія Нагорного, поклали квіти до пам’ятної меморіальної таблиці, встановленої на фасаді закладу. Хвилиною мовчання пом’янули Мирослава Мислу – офіцера ЗСУ, прапор підписаний бійцем зберігається у школі, як вдячність за волонтерську допомогу фронту.

Вирушивши у дорогу до Рясної-Руської, учні поклали квіти до меморіалу Небесної Сотні та пам’ятника Українській Повстанській Армії. Прослухавши історію боротьби українського народу, учасники велопробігу повернулись у школу. Після чого заспівали славень України, пройшли історичний квест та отримали подарунки.

«Мені дуже сподобалась акція, ми з прапорцями України та УПА подорожували, щоб привернути увагу до долі України. Львів’яни з вікон автівок махали нам руками та вітались «Слава Україні» під час велопробігу. Це було дуже патріотично», - зазначив учень  СЗШ № 100 м. Львова Денис Гусашвілі.

«Історія в пам’яті та пам’ять в історії. Творити нове і зберігати свою історію, бути сучасним і вчитись у минувшини. Врешті, вчитись у сьогодення... Вчитись у героїв, пам'ять яких вшанували учні школи з небайдужими мешканцями мікрорайону Рясне 2. Такий наш посил для усіх мешканців нашого міста», - наголосив директор СЗШ №100 Василь Титар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: