Німецька сім'я знайшла в Польщі скарб по намальованій від руки мапі діда

Бургомістр Любомєж на південному заході Польщі Вєслав Жулковскій повідомив журналістам, що сім'я з Гамбурга приїхала в місто, щоб спробувати знайти скарб.

Бургомістр Любомежа на південному заході Польщі Вєслав Жулковскій повідомив журналістам, що сім'я з Гамбурга приїхала в місто, щоб спробувати знайти скарб.

Передбачуване місце пошуків було позначено на карті, що належить родині і намальованою від руки 64 роки тому.

«Іноземці постукали в один з будинків, щоб попросити лопату. Коли ж незнайомці почали копати, наші жителі підняли тривогу і викликали поліцію. Територія була швидко оточена», - розповідає В'єслав Жулковський, бургомістр Любомежа.

За словами німців, їх дід жив в Любомежі і закопав у цій місцевості скарб, але для продовження робіт їм довелося чекати дозволу.

Розкопки тривали під наглядом поліції. Приїжджим вдалося знайти дві банки, всередині яких були заховані срібна цигарниця 1935 року, золотий годинник, кільця, ланцюжки і монети.

Знайдені цінності були поміщені в сейф мерії. Їх оглянуть експерти, після чого вони, ймовірно, потраплять до міського музею, так як згідно з польським законодавством всі знайдені на території країни скарби належать скарбниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: