Парламент прийняв «антирейдерський закон»

Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому розроблений за участю Міністерства юстиції закон, який дозволить знизити кількість рейдерських атак на українські підприємства.

За ухвалення законопроекту №5067 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно і захисту прав власності» за основу і в цілому проголосував 271 народний депутат при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Основними нововведеннями закону є впровадження нотаріального засвідчення підписів голови та секретаря загальних зборів акціонерів компанії при реєстрації змін юридичної особи; нотаріального засвідчення підписів на статутних документах, розподільчому балансі, заяві про вихід із товариства; кримінальної відповідальності реєстраторів за неправомірні дії при перереєстрації власності.

Один із ініціаторів закону народний депутат Оксана Продан під час презентації документа зазначила, що його ухвалення дозволить інвесторам активно вкладати кошти в українські підприємства, оскілки їхня власність буде більш захищена.

«Без нього ні інвестицій, ні розвитку економіки бути не може», - наголосила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: