Турчинов: маємо швидко реагувати на будь-які кіберзагрози

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє про необхідність швидкого реагування на кіберзагрози.

Як повідомили у прес-службі РНБО, про це він сказав на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки.

За словами Турчинова, протистояння в кіберпросторі є небезпечною складовою гібридної війни, розв`язаної проти України, «тому потрібно швидко, надійно та ефективно реагувати на будь-які кіберзагрози, що неможливо без інтегрування та чіткої взаємодії всіх наявних ресурсів суб'єктів кібербезпеки».

«Окрім відпрацювання ефективного реагування на кібератаки та кіберінциденти, треба вибудувати активний захист кіберпростору, створюючи належні умови для інституційного та технологічного забезпечення кібербезпеки», - зауважив секретар РНБО.

Читайте також: Сторінку прес-центру штабу АТО у Facebook зламали хакери

Саме тому, наголосили у прес-службі, на засіданні було розглянуто заходи щодо удосконалення системи зберігання, передачі та обробки даних державних реєстрів і баз даних із застосуванням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. «Окрему увагу приділили розбудові інтегрованої захищеної системи державних реєстрів, баз даних та дата-центрів для обробки та резервного збереження інформації і відомостей державних електронних інформаційних ресурсів», - йдеться у повідомленні.

Турчинов наголосив, що найкращі техніка і технології «безсилі без належного людського потенціалу». «Тому підготовка відповідних фахівців для державних суб'єктів забезпечення кібербезпеки є для нас актуальним питанням», - сказав він.

За його словами, така підготовка повинна відбуватись як в Україні, так і за її межами «відповідно до актуальних завдань, що стоять перед державою на цьому важливому напрямку». У цьому контексті було обговорено питання розвитку системи підготовки кадрів для потреб державних суб'єктів, що забезпечують кібербезпеку країни, та розвитку навчального та науково-дослідницького потенціалу системи кібербезпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: