Львівська мерія домовилася з бійцями АТО

Сьогодні, 7 жовтня у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій зібралась на нараду робоча група, яка буде працювати над розробкою механізмів і порядку втілення в життя ухвали «Про захист інтересів учасників АТО – мешканців м. Львова», яку прийняли 4 жовтня на сесії міськради.

Про це йдеться на Facebook сторінці Львівського центу надання послуг учасникам бойових дій.

До складу робочої групи увійшли представники громадських організацій, які опікуються бійцями АТО, а також представники різних структурних підрозділів Львівської міської ради і депутати.

Обговорили 4 напрямки роботи – це фінансову сторона, квартирне питання, долучення бійців добровольчих батальйонів, виділення земельних ділянок.

Це була перша зустріч, головним досягнення якої можна назвати початок діалогу між міською радою і громадськістю.

«Ми зустрілись з громадськістю для того, щоб вони подали свої пропозиції до програми, дали їм можливість це зробити до понеділка. Ми їх вислухаємо. До середи спробуємо це врахувати і викласти у першій редакції проекту програми і далі будемо проводити громадське обговорення», - сказала депутат міськради Олена Пасевич.

Крім того, зазначимо, що в Центр надання послуг учасникам бойових дій вже надходять звернення від демобілізованих бійців АТО або їх родичів щодо виплати 100 тисяч грн. замість земельної ділянки. Львів’яни цікавляться які потрібно зібрати документи і яким чином відбуватимуться виплати.

Наразі робоча група працює над розробкою цього механізму.

«20 жовтня на сесії буде представлена програма і проголосована депутатським корпусом і тільки після того як ця програма буде прийнята, в ній же буде і механізм і порядок видачі, забезпечення і черговості. Тільки після того, як це буде, можна говорити. Поки що це декларування наміру, а вже черговість і процедура тільки після 20-го жовтня», - пояснила Олена Пасевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: