На Полтавщині спалах африканської чуми свиней

У господарській частині спеціалізованої школи-інтернату ім. Кочергіна (м. Гадяч, Полтавська область) зареєстровано загибель двох поросят.

Про це повідомили у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 06.10.2016 встановлено діагноз на африканську чуму свиней (АЧС), повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

За попередньою інформацією в господарській частині зазначеної школи-інтернату утримується 34 голови свиней, а в домогосподарствах населення – близько 100 голів свиней різного віку.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС найближчим часом 6 жовтня 2016 року проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Гадяцькій районній державній  адміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зону захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Довідково

Крім вказаного випадку, з початку 2016 року в Україні зареєстровано 55 випадків АЧС, у тому числі в Полтавській (4 випадки), Одеській (15), Житомирській (1), Кіровоградській (3, Сумській (5), Чернівецька (1), Миколаївська (9), Чернігівська (2), Черкаська (1), Рівненська (3), Волинська (4), Вінницька (1), Харківська (5) та Хмельницькій (1) областях. Станом на 06.10.2016 залишилося 30 неблагополучних пунктів по АЧС. У 2016 році на території Полтавської області зареєстровано вже 5 випадків АЧС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: