4 нові серіали, з якими ви забудете про «Гру престолів»

oe
www.polradio.pl

Якщо ви не знаєте, як жити далі після заяви HBO про те, що 8 сезон «Гри престолів» стане останнім, у мене для вас хороші новини – є чудова заміна серіалу.

Те, що ця телевізійна індустрія розвивається шаленими темпами, знають усі, хто останнім часом хоч зрідка стикався з таким явищем, як серіал. Цей жанр зробив серйозну конкуренцію фільмам: зірковими акторами чи режисерами тут вже нікого не здивуєш. З точки зору телекомпанії - це прибутковий бізнес, а для глядачів – якісний контент. Але після таких серіалів, як «Гра престолів», «Фарго» чи «Пуститися берега», здавалось би, зняти щось цікавіше чи оригінальніше вже не можливо, однак телевізійники якимось дивовижним чином примудряються не просто тримати планку, а досягають нових висот. Напевне, це далеко не кінець. І це не може не тішити.

Поки хтось панікує через новини про «Гру престолів», хтось розчарований новими «Секретними матеріалами», а дехто не може дочекатися продовження «Твін Піксу», до вашої уваги кілька нових серіалів, фанатами яких ви станете вже зовсім скоро.

paap

«Край «Дикий Захід»

HBO, той самий телеканал, який випустив у світ «Гру престолів», розробив проект, котрий повинен стати гідною заміною нашумілому серіалу.

Розпочнем з того, що «Край «Дикий Захід» - це римейк фільму 1973-го року «Західний світ». Але, якщо ви бачили ту стрічку і вона вам не сподобалася, то не поспішайте з висновками. Серіал - це вільна адаптація. Перед нами майбутнє, де багаті люди платять гроші за те, аби задля розваги та нових відчуттів переміститися в минуле – на Дикий Захід. Але не все так просто. Керівники корпорації, яка займається такими послугами, самі прописують сценарії. Все чудово, поки в їхній програмі не відбувається збій і все починає виходити з-під контролю.

Серіал зібрав дуже крутих акторів: тут вам і Джеймс Марсден і Ед Харріс і навіть сам Ентоні Хопкінс. Цей зірковий коктейль доповнюють драйвові саундтреки, ідеальні кадри та оригінальні сцени у стилі Тарантіно. А заправляє цим спектаклем Джонатан Нолан, який і зняв перший епізод. Хто знайомий з його творчістю, то знає, що він майже завжди працює зі своїм братом Крістофером. Думаю, зайвим буде говорити про стиль цього генія кіноіндустрії, лише зауважу, що в серіалі чітко прослідковується їхній почерк. Коротко кажучи, їсти попкорн під час перегляду цього серіалу не рекомендую.

rtr

«Криза в шести сценах»

Всі, хто боїться слова «серіал», відразу хочу заспокоїти – новий проект Amazon містить всього 6 серій, кожна з яких має лише 25 хвилин. Тобто, весь серіал коротший за деякі фільми – спокійно можна подивитися за один вечір.

60-ті роки минулого століття. Нью-Йорк. Живе собі літня пара і горя не знає. Але одного разу їхню гармонію порушує дівчина, яка, ховаючись від поліції, вночі пробирається до них у будинок, і все перевертається з ніг на голову. Дівчина не бозна-який злочинець, та для старого буркотуна і панікера, якого грає сам Вуді Аллен (він же й режисер), її поява – не дуже приємний сюрприз. Його ж дружина не така радикальна до появи незваної гості. Згодом  у домі пенсіонерів з’являється портрет Че Гевари. А події, що відбуваються, змушують засумніватися в американськх ідеалах. Тут навіть починають говорити цитатами Мао Цзедуна.

Звичайно, цей серіал не такий масштабний, як «Край «Дикий Захід», але порцію позитиву ви отримаєте точно.

molodyj-papa

«Молодий Папа»

Хоча прем’єра серіалу відбулась лише на Венеціанському кінофестивалі, але вже з впевненістю можна сказати, що ця кінокартина - революційна. Папа Римський з сигаретою в зубах та банкою «Коли» в руках - це не просто смілива адаптація образу, а справжній шок для суспільства.

Головний герой - Ленні Белардо (Пій XIII), перший в історії Папа-американець, який змінить нашу уяву про Ватикан і відкриє усі його таємниці. Персонаж, звичайно, видуманий, але ідея спроектована на реальність, у якій порушується тема віри, любові та інших цінностей. Цей Папа не такий, до якого ми звикли. Він - справжній хуліган. Уявляєте? Режисер цього суперечливого серіалу, який точно розділить людство навпіл, – володар премії Оскар Паоло Соррентіно, а головну роль зіграв зірковий Джуд Лоу.

tabu

«Табу»

«Табу» - це ще один серіал, який не дозволить вам впасти в осінню депресію. Дійство розгортається в 1814 році. Авантюрист та аферист Джеймс Ділейні після 10-ти років перебування в Африці повертається в Англію з вкраденими коштовностями, щоб помститися за смерть свого батька. На перший погляд, нічого нового, але родзинки проекту додає присутність в головній ролі розтатуйованого Тома Харді, який зі списом в руках проривається крізь хащі. Продюсером нового проекту BBC став Рідлі Скотт – режисер таких фільмів, як «Гладіатор», «Марсіанин» та «Гангстер». Перші кадри і трейлер серіалу вийшли ще на початку року, але з датою релізу  поки не поспішають. Натякають тільки, що це кінець 2016-го - початок 2017-го. Сподіваємось, що чекати залишилось недовго.

Олег ТЕЛЮК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: