Майже 140 мільйонів податків сплатили держлісгоспи Львівщини

За 9 місяців підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства сплатили до бюджетів усіх рівнів 137 мільйонів гривень податків та платежів.

Такі попередні результати роботи лісництв озвучив начальник управління Анатолій Дейнека.

Зокрема, до державного бюджету України сплачено 89,9 мільйона гривень, з яких майже 7 мільйонів гривень складають платежі з податку на прибуток підприємств. За словами Анатолія Дейнеки, значну суму у частці платежів до держбюджету займає рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів – 24 мільйони гривень.

«Відповідно до бюджетного законодавства 50 відсотків рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів зараховується до обласних бюджетів. Тобто 12 мільйонів гривень із загальної суми вже поповнило Львівський обласний бюджет у 2016 році», - розповів він.

Водночас, підприємства управління за 9 місяців поточного року також сплатили до місцевих бюджетів Львівщини понад 47 мільйонів гривень. З них, 16 мільйонів гривень – рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів, які поповнили доходи загального фонду бюджетів міст районного значення, сільських та селищних бюджетів.

«Так як такі платежі зараховуються до бюджетів місцевого самоврядування за розташуванням відповідних природних ресурсів, у розпорядження місцевих громад надійшло 16 мільйонів гривень. Ці кошти вони змогли використати для власних потреб», - додав Анатолій Дейнека.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: