На Львівщину насувається негода. Водіїв просять бути обережними

Львівський регіональний центр з гідрометеорології прогнозує значне погіршення погодних умов на всій території Львівської області.

На території Львівської області :

12 жовтня вранці та вдень сильний дощ (в горах з мокрим снігом), пориви східного вітру 17 – 22 м/с.

У місті Львові:

12 жовтня вранці та вдень сильний дощ, пориви східного вітру 17 – 22 м/с.

Як уникати аварійних ситуацій під час перших приморозків

  1. Початок руху в умовах приморозків має бути плавним і м’яким. Намагайтеся встановити крісло так, щоб сидіти зручно і не забувайте пристебнутися ременем безпеки.
  2. Рухаючись по слизькій замерзлій дорозі, намагайтеся їхати з постійною швидкістю. Заздалегідь знижуйте швидкість перед поворотами і перехрестями, а також світлофорами і нерегульованими пішохідними переходами. Ні в якому разі не виїжджайте на дорогу на літній гумі! На автомобілі повинні бути встановлені зимові шини при температурі повітря + 5-7 градусів за Цельсієм. До того ж, на всі чотири колеса повинні бути встановлені однакові шини. Це забезпечить однакове зчеплення всіх коліс з дорожнім покриттям.
  3. Найважливіше вимога – це дотримання дистанції. Дистанція повинна бути більше, ніж в іншу пору року. На дорозі, покритій льодом, намагайтеся рухатися в смузі з найбільш інтенсивним рухом, там, де їде більшість машин, крижане покриття на дорозі топиться швидше і рух там буде безпечнішим.

4.Якщо вам потрібно зупинитися на зимовій дорозі, постарайтеся знайти місце, вільне від ожеледиці. Бажано не зупинятися на підйомах і спусках. Рушати з місця в таких місцях при поганому зчепленні дуже складно і може бути небезпечним. Перед підйомом вибирайте відповідну передачу і швидкість заздалегідь, щоб не додавати газ під час самого підйому. На слизькій дорозі покритій льодом можна втратити контроль над автомобілем.

Патрульна поліція Львова

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: