Путін скасував візит до Парижа

У Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін скасував візит до Парижа 19 жовтня, дата зустрічі в «нормандському форматі» опрацьовується.

Про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

«Щодо візиту до Парижа. Президент ухвалив рішення скасувати цей візит», - сказав Пєсков.

За його словами, планувалися деякі заходи, пов’язані з відкриттям Російського культурного центру та виставки, але це «випало» з програми.

«Із самого початку в контактах зі своїм французьким колегою президент Путін зазначав, що він буде готовий відвідати Париж у той час, коли це буде комфортно для президента Олланда. Тому ми дочекаємося, коли цей комфортний час настане, і президент (РФ) знову розгляне можливість здійснення такого візиту», - сказав Пєсков.

Відповідаючи на запитання, чому відкриття Центру «випало» з програми, він уточнив, що це питання необхідно адресувати французькій стороні.

Крім того, коментуючи повідомлення про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель на 19 жовтня запросила лідерів країн «нормандського формату» на вечерю, Пєсков уточнив, що підготовка до такої зустрічі ведеться.

«Як тільки ми будемо готові, ми зробимо відповідні повідомлення про дату й місце такої зустрічі», - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи може вплинути на перспективи переговорів у «нормандському форматі» протиріччя РФ із Заходом щодо Сирії, Пєсков підкреслив, що переговори в цьому форматі не планувалися у Франції, і йшлося про двосторонній візит.

«Безумовно, контактні групи працюють нелегко, але водночас діалог ведеться за відповідними напрямками. Існують проблемні сфери. По мірі того, як цю домашню роботу буде підготовлено, дозріють умови для проведення «нормандської» зустрічі, тоді ми повідомимо, де й коли», - сказав Пєсков.

Він також повідомив, що зустріч щодо Сирії з європейськими лідерами поки не планується.

Як повідомлялося, зустріч Путіна і Франсуа Олланда анонсував міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, додавши, що візит російського президента до Парижа матиме особливе значення, оскільки з Олландом обговорюватимуться не лише російсько-французькі відносини, але й врегулювання конфліктів у Сирії та Україні.

Сьогодні, 11 жовтня, телеканал France з посиланням на Єлисейський палац повідомив, що Путін «хоче перенести» свій візит до Франції, запланований на 19 жовтня.

Крім того, за даними ЗМІ, лідери Франції, Німеччини і РФ проведуть зустріч у Берліні в «нормандському форматі» 19 жовтня. Про це в інтерв`ю радіостанції Europe1 сказав посол РФ у Франції Олександр Орлов. Вечеря, в ході якої сторони обговорять ситуацію в Україні, відбудеться на запрошення Меркель. Того ж дня планувалася окрема зустріч Олланда і президента РФ Путіна в Парижі.

Сьогодні в Адміністрації президента України заявили, що Україна поки не отримувала формального запрошення на саміт «нормандської четвірки».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: