У Черкасах до 9 років ув'язнення засуджено бойовика «ДНР»

У Черкасах до 9 років позбавлення волі засуджено бойовика терористичної організації «ДНР», жителя міста Артемівськ Донецької області.

Про це інформує УНІАН.

Чоловік перебував у складі бойовиків «Донецької народної республіки».
Він, використовуючи вогнепальну зброю, у супроводі двох озброєних осіб змусив працівників Артемівської радіотелевізійної станції припинити мовлення каналів українського телебачення та переналагодити їх на канали Російської Федерації. В результаті таких дій жителі Артемівська та прилеглих районів були позбавлені можливості перегляду українських програм і доступу до правдивої інформації, що становило загрозу інформаційній безпеці України.
Крім цього, зловмисник збирав інформацію про місця знаходження і пересування техніки та особового складу Збройних сил України і передавав її представникам «ДНР».
Співробітники Служби безпеки у 2014 році затримали бойовика за місцем тимчасового проживання у місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області.

Його дії були кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України.
Прокуратурою Черкаської області в повному обсязі підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом участі жителя Артемівська Донецької області у терористичній організації.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: