У Мінську школяр вкрав у батька 5 тисяч доларів і купив друзям хом'ячків

Одинадцятирічний школяр з Мінська протягом чотирьох місяців крав гроші у свого батька. У загальній сумі хлопчик викрав 5,2 тисячі доларів.

Одинадцятирічний школяр з Мінська протягом чотирьох місяців крав гроші у свого батька. У загальній сумі хлопчик викрав 5,2 тисячі доларів, повідомляє ГУВС Мінського міськвиконкому

Як повідомляють правоохоронні органи, підліток взяв ключі від кімнати, де батько зберігав гроші в валюті. Поки школяр брав гроші, троє друзів стояли поруч з кімнатою і сторожили, щоб ніхто не йшов.

Хлопчик витрачав гроші на розваги і подарунки друзям. Він придбав дорогий велосипед, iPhone і спортивний інвентар. Двом друзям підліток подарував клітку і трьох хом'ячків. Третьому одному передав гроші, на які його мама купила телевізор. Школярі щодня каталися на атракціонах в парку розваг і кілька разів в день ходили в «Макдональдс».

«При опитуванні підлітки пояснили, що просили у чоловіків, що зловживають спиртними напоями, обміняти валюту в обмінному пункті, обіцяючи при цьому придбати для них алкоголь», - розповіла прес-секретар Ленінського РУВС Тетяна Ковальова.

Кримінальну справу проти школярів порушувати не будуть, так як вони не досягли віку кримінальної відповідальності. Відносно батьків будуть складені адміністративні протоколи за статтею про невиконання батьками обов'язків по вихованню дітей. Їм доведеться заплатити штраф у розмірі до 210 білоруських рублів (близько 7 тисяч російських рублів).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: