Угорщина починає змагатися за українських заробітчан

В Угорщині готуються поправки до законів, які дозволять українцям легше і частіше їздити до цієї країни.

В Угорщині готуються поправки до законів, які дозволять українцям легше і частіше їздити до цієї країни, пише wschodnik.pl.

Найближчим часом українців можуть почати активно запрошувати на роботу до Угорщини, але як біженці. За інформацією місцевих медіа, після того, як референдум визнали недійсним через низьку явку (голосували проти системи обмежень на прийом біженців, насамперед йдеться про Сирію), уряд вигадав хитрий хід.
Як інформує угорський тижневик Heti Valasz, уряд країни потайки хоче внести поправки до законопроекту, згідно з якими українців прийматимуть як біженців, оскільки вУкраїні країні триває війна.

«Допомога українцям, котрі тікають від війни, може стати справжнім козирем. Уряд ЄС не зможе звинувачувати угорську владу в порушенні прав іммігрантів. Тільки замість мусульман ми прийматимемо українців», – пише тижневик.
Ще два роки тому прем'єр Віктор Орбан хотів запросити 100 тисяч українців до країни. Але стільки охочих отримати притулок в Угорщині не знайшлося. Впродовж року зареєстрували лише 60 заяв. На даний момент до Угорщини найбільше людей їде із Закарпаття, де половина мешканців уже подала заявки на другий паспорт, посилаючись на своє коріння. У самій Угорщині схожі проблеми – їхні громадяни виїжджають до Англії та Німеччини, а вдома нікому працювати.

А українці охоче їдуть до Угорщини, переважно працювати на фабриках та полях. Найбільше платять монтажникам, каменярам та плиточникам 2 до 2000 євро. Фабрика телевізорів у місті Яшфеншару набирає працівників. Вимоги – «акуратність, гарний зір, схильність до монотонної роботи». Англійської чи угорської мови знати не обов'язково, але знання стає додатковим плюсом. Оплата становить близько 400 євро.
Експерт з кадрів Тетяна Пашкіна підтверджує, що Угорщина на разі не пропонує багато робочих місць: «Для порівняння: в Чехії є 165 пропозицій роботи, в Польщі - 1570, навіть в Болгарії знайшлася 21 вакансія, а в Угорщині – лише 3. Але угорські роботодавці тісно співпрацюють із мешканцями Закарпаття, тому розміщення вакансій не має сенсу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: