Міністр екології збільшив собі зарплату за кошти держпідприємств

7ba4013bea99a0e2edd3b3a16b05be58
Остап Семерак, Міністр екології України

12 жовтня заступник голови Громадської ради при Міністерстві екології Валерій Чорний заявив про те, що міністр цього ж відомства Остап Семерак забирає кошти з держпідприємств геологічної галузі. Натомість — збільшує зарплати своїм колегам.  Активіст надав документи, які підтверджують його слова.

Скорочення видатків на розвиток держпідприємств геологічної галузі та одночасне їх збільшення на заробітну платню керівному апарату Міністерства екології та природних ресурсів. Таким рішенням прославився міністр екології України Остап Семерак. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці заявив заступник Громадської ради при Міністерстві екології Валерій Чорний.

Документи, які підтверджують сказане, Валерій Чорний підкріпив до поста.

Відтак, виходить, що на 2016 рік Міністерство фінансів України рекомендувало Міністерству екології та природних ресурсів зменшити видатки на 10 %. Натомість, Остап Семерак прийняв інше рішення. Міністр зменшив фінансування на 32 % за рахунок скорочення видатків на «Розвиток мінерально-сировинної бази». При цьому, високопосадовець збільшив видатки на програму «Загальне керівництво та управління у сфері екології та природних ресурсів».  Тобто —на заробітну платню керівному апарату Міністерства екології.

«Семерак вирішив нікого не запитувати і знищив геологічне майбутнє України та енергетичну незалежність під час війни з Росією. Звідки візьмуться газ, нафта та інші корисні копалини, якщо галузь не фінансується? Геологія – це наше незалежне майбутнє, а якщо ми в нього нічого не вкладатимемо, то що будемо мати?», - обурюється Валерій Чорний.

Крім того, активіст запевняє, що за час чиновництва Остап Семерак придбав собі елітну квартиру у центрі Києва.

Відтак, виникає питання: «Звідки гроші?». На саму лише зарплату посадовця придбати таке житло нереально. Хіба що на нову — більшу, яку отримуватимуть високопосадовці, завдяки рішенню міністра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: