НБУ погодив злиття «Альфа-банку« та «Укрсоцбанку»

Правління Національного банку погодило бенефіціарам групи Альфа набуття істотної участі в ПАТ «Укрсоцбанк».

Про це повідомляє у середу прес-служба НБУ.

«Національний банк України погодив Михайлу Фрідману, Герману Хану, Петру Авену та Олексію Кузьмічову набуття опосередкованої істотної участі в ПАТ "Укрсоцбанк" через компанію ABH HOLDINGS S.A (Люксембург)», - йдеться в повідомленні.

Наразі акціонери ABH Holdings S.A опосередковано володіють акціями ПАТ «Альфа-банк» через компанію ABH Ukraine Limited. До погодження набуття істотної участі в ПАТ «Укрсоцбанк» бенефіціарні власники підтвердили наміри виконання покладених на обидва банки зобов'язань, затверджених у програмах реструктуризації обох банків у рамках діагностики банківської системи.

У НБУ зазначають, що, розглядаючи пакети документів для погодження набуття істотної участі, Національний банк, в першу чергу, оцінює ділову репутацію та фінансовий стан заявників, їхню можливість забезпечувати достатність капіталу банку. У випадку даної угоди Національний банк оцінював заявників на предмет їхньої спроможності забезпечувати належний розвиток та дотримання нормативів обома банками одночасно - ПАТ «Альфа-Банк» та ПАТ «Укрсоцбанк».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: