Новий генсек ООН вважає своїм головним завданням припинення війни в Сирії

_91925643_hi035848071

Обраний новим генсеком ООН Антоніу Гутерриш заявив, що його пріоритетним напрямом на цій посаді стане закінчення військового конфлікту в Сирії.

Про це він сказав в інтерв`ю Бі-Бі-Сі.

«Я думаю, що головний пріоритет для міжнародного співтовариства - зуміти закінчити цей конфлікт», - заявив Гутерриш.

За словами майбутнього генсека, зараз світ переживає небезпечні часи, це стосується і тих країн, які перебувають далеко від зон конфліктів і терористичної активності.

Гутерриш зазначив, що світові лідери дуже зацікавлені в закінченні військових дій у Сирії і в залагодженні розбіжностей з цієї теми. На його думку, сирійці стали жертвами не лише своїх проблем, а й світових суперечностей і спорів.

Колишній прем`єр-міністр Португалії Гутерриш офіційно вступить на посаду глави ООН з 1 січня 2017 року, коли закінчиться мандат нинішнього генсека Пан Гі Муна.

67-річний Гутерриш обіймав посаду прем`єра Португалії з 1995 по 2002 рік. У 2005 році він був призначений на посаду верховного комісара ООН у справах біженців і займав її до 2015 року. На посаді верховного комісара Гутерриш переконував уряди найбільш розвинених і багатих країн світу виділяти більше коштів і ресурсів на допомогу постраждалим у конфліктах і від стихійниого лиха.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: