Яким буде Центр трансплантації кісткового мозку у Львові

Завтра, 15 жовтня, у Львові на вулиці Чупринки,45 відбудеться відкриття Центру трансплантації кісткового мозку.

Завтра, 15 жовтня, у Львові на вулиці Чупринки,45 відбудеться відкриття Центру трансплантації кісткового мозку, повідомляє ІА Дивись.info.

Як повідомив кандидат медичних наук, керівник Львівського регіонального центру трансплантації стовбурових гемопоетичних клітин (ЦТСГК) Інституту патології крові та трансфузійної медицини НАМН Орест Тушницький, що центр невеликий.

«Там є три бокси, операційна, кімната для медперсоналу, кімната для конденсування і зберігання стовбурових клітин», - каже він.

Орест Тушницький розповідає, що зараз набирають медичних працівників, які будуть працювати тут.

Директор Інституту патології крові та трансфузійної медицини Національної академії медичних наук України (НАМН) професор Василь Новак розповів, що найпершу операцію з пересадки кісткового мозку зробили у Львові в 1937 році польські військові. А в 70-80 роках минулого століття інститут був єдиним закладом у колишньому СРСР, який робив пересадку кісткового мозку.

Додамо, що ідея створити у Львові такий центр виникла ще у 2012 році з ініціативи відомого у Львові хірурга Ігоря Євстахевича.

«Він тоді звернув увагу, що в Україні важко лікувати хворих з важкою патологією крові», -  каже Віктор Винник.

Президент Ротарі клубу «Вайнхайм» (Німеччина) Крістоф Ноак (Christoph Noack) зауважив, що у Німеччині такі центри розташовані не далі, ніж за сто кілометрів від пацієнтів, які потребують допомоги. Пацієнти України не мають такої медичної допомоги. Тому, на його думку, для нього та його друзів було логічним допомогти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: