Департамент природних ресурсів Канади та Держгеонадра підписали меморандум про співпрацю

Сьогодні, 17 жовтня, керівництво Державної служби геології та надр України підписало меморандум про співпрацю з представниками Департаменту природних ресурсів Канади.

 

Про це інформує прес-центр Державна служба геології та надр України.

Метою співпраці є створення веб-сервісів для геологічних карт України. Над цим проектом працювали впродовж останніх двох років. До кінця 2017 року карти та супутню інформацію  відсканують та проаналізують її якість.

«Метою співпраці між нашою Службою та Департаментом природних ресурсів Канади є розвиток інформаційної інфраструктури. Над цим ми працювали більше двох років. З 2014 року ми неодноразово зустрічалися з представниками Канади, напрацьовували та уточнювали всі моменти. Завдяки цій роботі буде створено веб-сервіси для геологічних карт. Вже невдовзі ми матимемо геологічну карту України масштабу 1:200 000 в комп’ютерному стандартизованому форматі. Карти будуть у вільному доступі в Інтернеті. Триватиме цей проект до кінця наступного року», – каже т.в.о.голови Держгеонадр Микола Бояркін.

Відкриття та оцифрування геологічної інформації, сподіваються у Держгеонадрах, сприятиме реформуванню геологічної служби України та буде одним із ключових чинників у залученні інвестицій.
«Меморандум про співпрацю є черговим кроком до ефективної співпраці у геологічній галузі між Україною та Канадою», – резюмував Микола Бояркін.
Зазначимо, геологічні карти включають в себе нове покоління (1991-2015 рр.) державних геологічних карт України в масштабі 1: 200 000 (Геолкарта-200), а також наявні геологічні карти України м-бу 1: 200 000 радянських часів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: