Фонд держмайна переніс приватизацію чотирьох обленерго

Фонд державного майна України (ФДМУ) переніс приватизацію держпакетів акцій «Миколаївобленерго», «Хмельницькобленерго», «Тернопільобленерго» і «Харківобленерго» на грудень цього року, тоді як раніше приватизація цих енергокомпаній планувалася на листопад.

Про це повідомляється на сайті ФДМУ, передає УНІАН.

Також у фонді повідомили, що приватизацію 60% акцій «Запоріжжяобленерго» та 71% акцій «Черкасиобленерго» заплановано на січень і лютий 2017 року відповідно.

Крім того, Фонд держмайна розраховує провести приватизацію 78,3% акцій найбільшої енергогенеруючої компанії «Центренерго» в травні-червні наступного року.

Як повідомлялося, Фонд держмайна мав намір розпочати приватизацію держпакетів акцій обленерго після затвердження Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, стимулюючого тарифоутворення на ринку електроенергії.

Фонд держмайна раніше планував оголошувати продаж 70% акцій «Хмельницькобленерго», 70% «Миколаївобленерго», 65% «Харківобленерго», 50,9% «Тернопільобленерго», 60,2% «Запоріжжяобленерго» та 71% «Черкасиобленерго» з жовтня цього року.

За словами голови фонду Ігоря Білоуса, інтерес до купівлі обленерго виявили більш як 15 інвесторів, зокрема з Індії, Угорщини, Австрії, Польщі та США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: