Гуманітарна ситуація на сході, проблемна Україна для США і таємниці минулого Львова (огляд преси)

presa-2-550x250

Журналіст «Al-Jazeera» присвятив свою статтю про жертв НКВД у Львові, а Віяй Магесварі на шпальтах «Politico» розмірковує над феноменом секс-туризму, яким була відома Україна, про це та інше читайте в нашому огляді.

Журналіст «Al-Jazeera» присвятив свою статтю про страшні таємниці минулого Львова, а Віяй Магесварі на шпальтах «Politico» розмірковує над феноменом секс-туризму, яким була відома Україна, про це та інше читайте в огляді ІА Дивись.info.

Відкриваючи минуле Львова

Дан Пелещук, «Al-Jazeera» присвячує свою статтю Львову, який хоча і вважається українським вікном у світ, зі своїми охайними та атмосферними кнайпами, має в шафі багато страшних таємниць минулого. Так було у випадку знахідки залишків замордованих НКВД в'язнів у Тюрмі на Лонцького, що нагадало період радянської окупації міста. Варто одначе зауважити, що українська революція стала каталізатором позитивних змін – пам'ятається однаково і про радянських жертв, і про замордованих євреїв, що символізує відкритий недавно меморіал pна місці знищеної синагоги. І хоча нова політика пам'яті не є до кінця адекватною(хоча би в контектсі вшанування націоналістів), влада Львова поки що дає собі раду з тим, що, увіковічнюючи минуле, належить залишати місце для інших народів і дозволяти лунати в дискусії різним голосам. «Це історія, і її треба знати. Це сила Львова, яка визначає, як далеко ми зайдемо», – підсумовує він.

Секс-туристи залишають Україну

Віяй Магесварі на шпальтах «Politico» розмірковує над феноменом секс-туризму, яким була відома Україна. «Відома» - ключове слово, бо по чотирьох роках після Євро, коли цій проблемі приділялося найбільше уваги, не залишилося від неї жодного сліду. Старше покоління тепер лякає війна, а FEMEN, що протестував проти цього явища, переїхав до Парижу і зосередився на інших питаннях. І хоча ментальність українських жінок навряд чи змінилася за ці три роки, та і погана економічна ситуація дія на руку закордонним туристам, але охочих уже майже нема – принаймні, не з Європи. Але їх місце охоче займають турки, про яких ходять значно гірші чутки. Що найсумніше, перспектива виїзду на Захід знову стає привабливим для багатьох українок.

Про гуманітарну ситуацію на сході

Для тих, хто цікавиться темою та конкретними цифрами, портал «Reliefweb» опублікував новий рапорт стосовно гуманітарної ситуації на сході України. Як можна з нього побачити, нове перемир'я стало причиною значного зменшення цивільних жертв(2 вбитих, 17 поранених) за останні 4 місяці. UNICEF доставив 20 тон допомоги для дітей, що знаходяться у зоні конфлікту, а 13 млн осіб подивилося навчальне відео про поводження із мінами. Найважливішою є інформація про припинення водопостачання для 1,2 млн мешканців Луганщини в результаті несплачених рахунків, в основному на теренах, контрольованих терористами.

Україна - головний біль для майбутнього президента США

Марк Пфайфль, «Foreign Policy» – незалежно від результатів виборів, майбутньому президентові дуже болітиме голова від слова «Україна». Попри 25 років підтримки Заходом, на думку автора держава виглядає явною клептократією, в які президент став єдиною людиною, яка помножила свій статок в умовах кризи та війни. Боротьба із корупцією - це лише декорація, і навіть справжні реформатори не ті, за кого себе видають - так як відомий журналіст Сергій Лещенко, який нібито був підтримуваний олігархом Віктором Пінчуком, а будинок, в якому він купив помешкання за підозріло велику суму належить колезі Дмитра Фірташа. На жаль, Україна впливає на всю систему безпеки в Європі, як і на стосунки між Росією та США, отже, закрити на неї очі не вдасться. Як тут зрозуміти, хто має чисті наміри, а хто - тільки грає?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: