Шведи відвідали львівське підприємство, аби перейняти його досвід

unnamed-21

Днями на підприємстві «Компанія Ензим» побувала шведська делегація. Представники компанії WSP Sweden відвідали унікальний технологічний комплекс очисних споруд, які використовує «Компанія Ензим». WSP Sweden – потенційний консультант із впровадження проекту на міських очисних спорудах Львова.

Днями на підприємстві «Компанія Ензим» побувала шведська делегація. Представники компанії WSP Sweden відвідали унікальний технологічний комплекс очисних споруд, які використовує «Компанія Ензим». 

Про це інформує прес-служба ПрАТ «Компанія Ензим».

WSP Sweden – потенційний консультант із впровадження проекту на міських очисних спорудах Львова. Під час зустрічі представники шведської компанії, а також науковці НУ «Львівська політехніка», які співпрацюють з WSP Sweden, побачили комплекс очисних споруд підприємства та ознайомилися з методами очищення стічних вод, які використовує «Компанія Ензим».

«Ми приїхали до України для того, щоб зустрітися зі спеціалістами у сфері очищення стічних вод, виробництва біогазу, – пояснив Стефан Дольгрен, керівник відділу очисних споруд і біогазу компанії WSP Sweden. – І наші фахівці зацікавлені працювати в Україні у якості консультантів з цих напрямків. Зараз маємо багато зустрічей у Львові з цього приводу. Зокрема оглядаємо очисні споруди міста, які потребують консультаційної підтримки».

unnamed-19

Чи не найбільше делегацію зацікавило отримання на підприємстві біогазу в результаті очищення стічних вод.
«Ми вражені комплексом очисних споруд «Компанії Ензим». А також зусиллями та інвестиціями, які компанія вклала для його створення. Також нас особливо зацікавив біогазовий проект. Це дуже високий рівень», – зазначив Стефан Дольгрен.

За словами технічного директора «Компанії Ензим» Миколи Шустера, візит на підприємство був ініційований компанією WSP Sweden. Він відбувся з метою вивчення досвіду та ознайомлення з технологіями, які «Компанія Ензим» використовує для очистки стічних вод. Також отримання біогазу і можливості його застосування, які підприємство вже використовує.

«В процесі цієї зустрічі ми ознайомили гостей з методами очистки, які в нас реалізовані, – а саме двома анаеробними реакторами, які ми збудували в поточному році. Також обговорили технологічну схему, яка у нас використовується. Однак акцент зробили на тому, що безпосередньо зацікавило делегацію – це шляхи використання біогазу та його кількість, яку ми отримуємо. Оскільки у Швеції досить широко використовують біогаз, зокрема у сфері муніципального транспорту, її представники також є експертами з цієї технології», – зазначив Микола Шустер.

unnamed-20

Також Микола Шустер додав, що отриману на підприємстві інформацію компанія WSP Sweden зможе використати для консультування міста.
«Це потенційно можливі взаємовигідні контакти для нас у майбутньому. Ми вивчаємо різні можливості використання біогазу, шляхи поглиблення його очистки та збільшення виходу метану. Представники шведської компанії володіють такими технологіями. Також, думаю, те, що вони побачили у нас, зможуть використати у своїй роботі або в якості консультантів на міських очисних спорудах».
Роботу очисних споруд підприємства також оглянули експерти «Львівської політехніки».
«Мета візиту до «Компанії Ензим» – ознайомлення з технологіями очищення на підприємстві та, можливо, розробка наших рекомендацій для компанії. Найбільше сподобався стан очисних споруд. Ми навіть жартували, що вони як з картинки. Тобто все підтримується в належному стані, а це гарантує, що і процес очищення також успішний», – зазначив Мирослав Мальований, професор, завідувач кафедри екології та збалансованого природокористування НУ «Львівська політехніка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: