Суд дозволив затримати Олександра Януковича

Генпрокуратура повідомила про підозру у причетності до заволодіння резиденцією «Межигір’я» Олександру Януковичу.

Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами заволодіння службовими особами із числа колишнього вищого керівництва держави України державним майном в особливо великих розмірах вартістю понад 500 млн грн – резиденцією «Межигір’я», та його легалізації.

У зазначеному кримінальному провадженні за цими фактами повідомлено про підозру В. Януковичу за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах службовою особою шляхом зловживанням своїм службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація майна, одержаного злочинним шляхом) КК України.

Водночас у ході розслідування, на підставі зібраних доказів повідомлено про підозру сину В. Януковича – О. Януковичу у причетності до зазначеного заволодіння державним майном, за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205, (організація створення фіктивних підприємств з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі), ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (пособництво у заволодінні державним майном в особливо великих розмірах службовою особою шляхом зловживанням своїм службовим становищем), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 209 (пособництво в легалізації майна, одержаного злочинним шляхом) КК України.

За цими епізодами, інкримінованими О. Януковичу, слідством оголошено його розшук та отримано дозвіл суду на його затримання з метою приводу для розгляду клопотання про обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що вчинення вказаних злочинів також інкримінується колишньому голові правління національної акціонерної компанії «Надра України» Е. Ставицькому та директору товариства з обмеженою відповідальністю «Танталіт» П. Литовченку, які оголошені в розшук.

Розслідування щодо інших осіб, причетних до даного злочину триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: