Дональда Трампа люблять тільки в Росії - дослідження

tramp1

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп за популярністю обганяє свою суперницю-демократку Хілларі Клінтон лише в Росії. Такими є результати опитувань, що проводилися по всьому світу під егідою Gallup International / WIN.

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп за популярністю обганяє свою суперницю-демократку Хілларі Клінтон лише в Росії. Такими є результати опитувань, що проводилися по всьому світу під егідою Gallup International / WIN (в Росії опитування робив «Ромир»). Подробиці розповідає газета «Ведомости».

Опитування проводилося в кінці серпня - початку вересня. У ньому взяли участь жителі 45 країн світу, що, за словами соціологів, дозволяє оцінити думку приблизно 75% населення планети. Результати, що перевищили середньосвітові, Трамп отримав лише в Росії, Китаї (44%) і США, де його підтримка становить від 37% до 43%.

Більше половини опитаних росіян не змогли визначитися з вибором - це найбільший відсоток серед усіх країн, які брали участь в опитуванні. Крім того, респонденти в РФ неохоче визнавали, що вибори в США впливають на їх країну в аспектах економіки, торгівлі або підтримання миру - 40% росіян погодилися з цим проти 69% по світу. 31% опитаних росіян вважають, що президент США повинен захищати насамперед національні економічні інтереси своєї країни.

Політолог Олексій Макаркін пояснює підтримку Трампа росіянами тим, що вони сподіваються, що Трамп в разі приходу до влади займеться внутрішніми справами і США «відстануть» від Росії. «Вони бачать в Трампа такого американського Горбачова, який може і країну розвалити», - вважає експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: