Скандального архієпископа УАПЦ відправили на місячне покаяння після розваг у нічному клубі

Таке рішення щодо архиєпископа Тернопільського і Подільського прийняв Собор єпископів УАПЦ, який відбувся у Києві 18 жовтня 2016 року, пише Релігійно-інформаційна служба України.

Ще двох священиків та одного іподиякона, які були супутниками владики у його забавах, відсторонили від пастирських обов’язків.

«Архиєрейський Собор вирішив відправити архиєпископа Тернопільського і Подільського Мстислава на покаяння в один із монастирів УАПЦ на місяць. Тимчасово виконувати обов’язки керуючого буде митрополит Галицький та Івано-Франківський, керуючий Івано-Франківською єпархією УАПЦ Андрій (Абрамчук)», — повідомив кореспонденту РІСУ Володимиру Морозу після завершення Собору секретар Патріархії УАПЦ отець Віталій Даньчак.

Щодо двох священиків та іподиякона, то Собор тимчасово відсторонив їх від пастирських обов’язків, зазначив секретар Патріархії. Окрім того, в УАПЦ створили комісію, яка проведе розслідування у справі.

Нагадаємо, що камера спостереження одного з нічних клубів Тернополя зафіксувала, як 27 вересня – у свято Воздвиження Чесного Хреста, коли у Православній церкви піст, архієпископ Тернопільський та Подільський Української автокефальної православної церкви Мстислав разом зі священиками та дияконами розважалися у клубі. Такі розваги завершилися бійкою та викликом поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: