У Львові стартувала акція «Військове таксі»

147680373558063c97cdead

У Львові стартувала акція «Військове таксі» #wartaxi, мета якої зібрати кошти на джип для бійців 24-ї окремої механізованої бригади, яка дислокується у Яворові (Львівська обл.) та приймає участь в АТО. Акція триває з 18 до 20 жовтня.

«Якщо на фронті люди не мають машини, вони зв’язані по руках і ногах. Тому багато хто пересувається вантажівками. А коли до ворога лишається 300-400 метрів, ти стаєш гарною ціллю», - стверджує львівський волонтер Богдан Василяк, ГО «Допоможи фронту».

Аби привернути увагу до критичної ситуації на передовій з малою колісною технікою, волонтери та сервіс виклику авто «UKLON» організували акцію «Військове таксі». З 18-го до 20-го жовтня будь-хто з мешканців та гостей міста можуть взяти участь в акції.

За словами засновника фонду «Повернись живим» Віталія Дейнеги, суть дуже проста.

«Клієнт замовляє таксі через мобільний додаток Uklon і в полі приміток (“уточнення для водія”) пише #wartaxi. На виклик може приїхати звичайний водій, а може – волонтер, що розповість про проблеми на фронті або розважить незвичайною історією. Далі сервіс Uklon перерахує всю вартість поїздки (без чайових водію) на купівлю авто військовослужбовцям, які зараз знаходяться у зоні АТО».

За кошти, зібрані під час акції «Військове таксі» у місті Лева, волонтери разом із «UKLON» планують придбати джип Nissan Patrol вартістю 82 тисячі гривень для 24-ї окремої механізованої бригади імені Князя Данила Галицького, яка дислокується у Яворові Львівської області і приймає участь у АТО.

Перед тим, як ця машина вирушить на фронт, вона потаксує у Дніпрі. Там волонтери також будуть збирати гроші на авто для місцевої бригади.

«У Києві акція мала великий успіх. За добу було прийнято 536 замовлень з тегом #Wartaxi. Серед пасажирів були звичайні громадяни – урядовці невисокого рівня, студенти, домогосподарки… Завдяки ним вдалося зібрати 85 812 гривень на це авто. Я думаю, Львів дасть фору і тут ми зможемо зібрати більше», - коментує Віталій Дейнега.

Він стверджує: «На фронті проблема з мілким колісним транспортом досягали критичного рівня. За державні кошти оновити та поповнити військовий автопарк неможливо. Його модель досі радянського зразка – 4-5 авто на бригаду (до 5000 людей). Тому пересування відбувається вантажівками та боєвою технікою. А це демаскує та наражає військових на небезпеку. Їм же важливо мати швидку, невелику та маневрену техніку. Вона рятує життя та допомагає легше виконувати завдання»

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: