У Залізничному районі планують побудувати квартал садибної забудови

У приміщенні СЗШ №51 відбулось публічне представлення детального плану території в межах вул. Кульпарківської, вул. Садової, вул. С.Петлюри, вул. Любінської, залізничної колії у м. Львові.

В проекті опрацьоване планувальне рішення використання та забудови території орієнтовною площею 27,5 га. Розрахунковий термін реалізації ДПТ – дорівнює розрахунковому терміну генерального плану міста Львова, в тому числі 1-ша черга – 5 років.

Зі слів головного архітектора Юрія Столярова, структура забудови наступна передбачає садибну житлову забудову – квартали окремо стоячої житлової садибної забудови.

- квартирна житлова забудова – квартали «П»-подібних житлових утворень (груп). Фактично дані групи утворюють міні-квартали («кондомінімуми») із власними внутрішніми дворами , орієнтованими до півдня.

- Громадська, комунально-складська, виробнича та інша забудова – окремо стояча забудова без прив’язки до кварталів;

Як йдеться у пояснювальній записці, суттєвим обмеженням для використання територій під житлову забудову є шумова санітарно-захисна зона від залізничної колії. Тому для ліквідації її шкідливого впливу на існуючу житлову забудову та забезпечення можливості будівництва нової житлової забудови необхідно здійснювати шумозахисні заходи (влаштування шумозахисної забудови нежитлового призначення, влаштування екранів).

6073120000e910cfee0ffa1462e6d170_xl

Як повідомила під час публічного представлення депутат ЛМР Уляна Пак, в процесі дискусії вдалось з'ясувати, що відповідно до представлених документів, комунікації до новобудов проходитимуть по території окремих виробничих підприємств.

«Я вважаю, що найбільш оптимальним варіантом є компроміс між усіма зацікавленими сторонами. Працівники підприємств стурбовані, адже вони можуть втратити свої робочі місця. Відтак побажання від працівників і від мене особисто - перенести червоні лінії таким чином, щоб це не заважало нормальному функціонуванню підприємств».

Юрій Столяров, своєю чергою, наголосив, що червоні лінії затверджені ще в детальному плані 2013 року.

«Я переконаний, що в даній ситуації треба шукати компроміс з громадою. Якби підприємство звернулось раніше, то, можливо, не було б цієї проблеми і ми могли врегулювати її раніше. Тим більш, що вони мають договір оренди, в якому цих червоних ліній немає. Тому будемо спільно з транспортниками, управлінням архітектури вирішувати, як діяти в ситуації, щоб враховувати пропозиції громадян. До прикладу, можна спроектувати вулицю вужчою, або не такою прямою, щоб обминути цю ділянку»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: