Архієпископа УПЦ КП затримали російські прикордонники

kliment

Архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента УПЦ КП затримали на адмінмежі з Кримом «російські прикордонники».

«Мене відвели в бік і без жодних пояснень вже півгодини утримують на «російському кордоні», – повідомив телефоном ІА «Голос Криму» владика Климент.

Він також додав, що коли він виїжджав з півострова до материкової частини України, то його протримали на пункті пропуску російські прикордонники понад годину і також без жодних пояснень щодо причини затримки.

«Така поведінка «прикордонників» мені нагадує ситуацію, яка відбувалася навколо Джемілєва, Чубарова, Шукурджиєва, адже вони свого часу мали такі ж проблеми на кордоні, а тепер не в'їзні на територію півострова», – сказав він.

Відреагував на затримання архієпископа керівник інформаційного управлінні УПЦ КП, архієпископ Євстратій Зоря. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук: «Про затримання архієпископа Кримського Клімента на адмінкордоні з Кримом.

Сьогодні при перетині адмінкордону з окупованим Кримом на пункті Чонгар був затриманий російськими службовцями архієпископ Сімферопольський і Кримський Клімент (Кущ). Приводом для затримки була «посилена перевірка документів». Протягом понад години його не випускали з приміщення, не надаючи пояснень. Про затримання стало відомо, тому, можливо, зрештою архієпископ зміг перетнути адмінкордон і зараз перебуває в Сімферополі.

Подібне затримання відбулося раніше при його виїзді з Криму - тоді працівники російських служб проводили «посилену перевірку документів» та цікавилися метою поїздки. Затримання також тривало понад годину.

Посилену увагу до себе при перетині адмінкордону архієпископ Клімент пов'язує з тим, що він повідомляє правдиву інформацію щодо утисків української громади і вірних УПЦ КП в окупованому Криму. Що, очевидно, не подобається російській владі яка у такий спосіб чинить тиск на нього.

Нагадаю, що у 2014 р. лідери кримськотатарського народу М. Джемілєв та Р. Чубаров не були пропущені російською владою через адмінкордон і дотепер вони не можуть в'їхати до Криму».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: