ТОП-10 висловлювань видатного українця сучасності Богдана Гаврилишина

77

Всесвітньо відомому українському вченому Богдану Гаврилишину сьогодні виповнилося 90 років. Більшість свого життя він прожив за кордоном, працював у 89 країнах світу. Його вважають хрещеним батьком економічного форуму у Давосі, засновником Міжнародного інституту менеджменту в Індії та Україні.

Богдан Гаврилишин був радником першого президента, чотирьох голів Верховної Ради, трьох прем’єр-міністрів, зокрема і Віктора Януковича, про якого в одному із інтерв’ю сказав так: «З усіх, чиїм радником я працював, лише одна людина, відкрито і відверто сказала мені, що не знає, як поводитися з економікою держави: «Навчіть мене!» І то був, як не дивно, Віктор Янукович. Мене це зацікавило і вразило».

ІА Дивись.info зібрала ТОП-10 висловлювань видатного вченого.

«Все, що я зробив у житті, я починав із мрії. Я переконаний, надзвичайне – можливе, якщо ви лише відчуєте цей стан».

«Ми [українці] могли би багато чого зробити для світу, бо він загалом хворий. Недуга – це коли людина не має жодної духовної цінності. Збереглися тільки матеріальні. А ми не такі.

«Найгірше ж було українцям під Московською імперією, імперією Романових. Ця імперія справді розрослася на всі боки і підкорила багатьох. Звідки це в них? Вочевидь, сильний вплив на національний менталітет мали Чингісхан та його нащадки».

«Я визначив, що алкоголь може бути індикатором внутрішнього стану людини. Якщо вона по суті добра, то після келиха пива стає ще добрішою, м’якшою, веселішою. Вона більш товариська, криклива, хоче спілкуватися. Злі ж люди під дією алкоголю стають ще більш агресивними. А з сумними усе сумніше — вони відчувають пригніченість, розпач, депресію».

«Не знаю, чому, але цей так би мовити «ген благочинності» багато чого визначає. Я заможний, це правда, але ніколи грошей не любив».

«Водночас, які б проблеми я не вирішував і які б процеси не починав, мене завжди найбільше цікавила доля моєї Батьківщини. Ви можете думати, що я прикрашаю чи лукавлю, але проживши 3/4 свого життя поза межами України, я завжди і всюди представлявся: «Богдан Гаврилишин, українець».

«Ще одна біда полягає в тому, що небагато з тих людей, на чию голову впала нова держава, були патріотами. Вони на початку не знали, що і як робити. А коли дізнавалися, уже й не хотіли. От і почалася ця жахлива корупція, яка триває досі».

«Людині доконче потрібно мати дві точки зору, так само потрібно мати дві вищі освіти – це запорука її мудрості».

«Країна має фантастичний потенціал. І мова не тільки про природні ресурси, а й про людей. Але її треба не просто трансформувати, а тотально поміняти все, що маємо».

«Я не живу спогадами, я живу мріями. Щиро бажаю молодим людям побільше натхнення мріяти, і тоді мрії обов’язково здійсняться».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: