ВР ухвалила у першому читанні законопроект про антидопінговий контроль у спорті

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні урядовий проект закону про антидопінговий контроль у спорті (№4724).

Про це інформує УНІАН.

Законопроектом пропонується встановити, що організація антидопінгового контролю в Україні визначається антидопінговими правилами та Міжнародною конвенцією про боротьбу з допінгом у спорті.
Організація та здійснення допінг-контролю в спорті покладається на Національний антидопінговий центр. Він затверджує антидопінгові правила; забезпечує організацію впровадження антидопінгових правил; забезпечує проведення досліджень, пов’язаних з визначенням заборонених речовин.

Фінансування Центру здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, інших джерел, не заборонених законодавством.
Тестування проводиться Центром та/або іншою антидопінговою організацією, визначеною відповідно до антидопінгових правил. Аналіз проб спортсменів проводиться в акредитованих лабораторіях допінг-контролю.
Крім того, встановлюється, що Національна антидопінгова лабораторія є суб’єктом господарської діяльності державної форми власності, що належить до сфери управління центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері фізичної культури і спорту.

Лабораторія утворюється з метою проведення досліджень і розробок щодо допінг-контролю, аналізу харчових продуктів та продуктів для спеціального дієтичного споживання з метою виявлення заборонених речовин та лабораторного аналізу проб відповідно до Міжнародного стандарту для лабораторій.
Встановлюється, що тестуванню підлягають спортсмени, які беруть участь у спортивних змаганнях чи проходять підготовку до них, незалежно від віку, рівня майстерності та місця перебування; тварини, які беруть участь у спортивних змаганнях, незалежно від відомчої належності.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: