200-річчя університету «Львівська політехніка» буде відзначено на державному рівні

polithenika

Верховна Рада ухвалила постанову «Про відзначення 200-річчя національного університету «Львівська політехніка» (№4989).

Верховна Рада ухвалила постанову «Про відзначення 200-річчя національного університету «Львівська політехніка» (№4989), передає УНІАН.

За дане рішення проголосували 264 із 353 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Постановою передбачено урочисто відзначити в листопаді - грудні 2016 року на державному рівні 200-річчя заснування Національного університету «Львівська політехніка».

Уряду рекомендовано у двотижневий термін утворити організаційний комітет з підготовки і проведення відповідних заходів.

Постановою пропонується відзначити почесними грамотами Кабінету міністрів ветеранів, активістів і професорсько-викладацький склад університету.

Народний депутат Оксана Юринець

Народний депутат Оксана Юринець

Національному банку України рекомендовано забезпечити карбування та введення в обіг ювілейних монет і пам’ятної медалі, присвячених 200-річчю університету «Львівська політехніка».

Передбачено рекомендувати Українському державному підприємству поштового зв`язку «Укрпошта» видати серію поштових марок та художнього немаркованого конверту, присвячених 200-річчю вишу.

У постанові йдеться, що національний університет «Львівська політехніка» є найдавнішим технічним університетом України та одним з найвідоміших вітчизняних вищих навчальних закладів, «він веде навчання за багатьма сучасними спеціальностями вищої освіти, здійснює наукові дослідження в різних галузях знань, створює наукові основи технологічного, соціально-економічного та культурного розвитку держави.

Також як повідомляє парламентський кореспондент ІА Дивись.info, що нардепи ухвалили постанову про відзначення в листопаді - грудні 200-річчя Львівського торговельно-економічного університету та 200-річчя Харківського національного аграрного університету імені Докучаєва.

Нардеп Олег Березюк запропонував вкладати не менше одного мільйона гривень на допомогу «Львівській політехніці» з такої нагоди.

Також депутат Крулько з фракції партії «Батьківщина» наголосив, що необхідно підняти заробітні плати викладачам та стипендії студентам вишів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: