На пункті пропуску «Краковець» запустять пілотний проект зі зміни системи перетину кордону

e13ee4b62d3db96de4569a439ec6257c

До кінця квітня 2017 року планують набрати тисячу людей зі складу військовослужбовців і цивільних, потім через 3 місяці вони пройдуть навчально-практичний курс.

До кінця квітня 2017 року планують набрати тисячу людей зі складу військовослужбовців і цивільних, потім через 3 місяці вони пройдуть навчально-практичний курс, передає телеканал 112.

Національна поліція, ДПСУ, ДФС і місцеві органи влади найближчим часом підпишуть меморандум про запуск пілотного проекту реформування державного кордону України на пункті пропуску «Краковець» у Львівській області. Про це стало відомо в ході сьогоднішнього круглого столу, організованого консультативною радою Адміністрації ДПСУ.

Метою експерименту є зменшення черг у пункті пропуску для створення більш комфортних умов перетину кордону України з ЄС.

Учасники столу констатували, що зараз люди на кордоні стоять по 8-10 годин у чергах.

Якщо експеримент буде успішним, він буде поширений на інші пункти на західному кордоні України з країнами ЄС, авіаційні пункти пропуску.

Проект передбачає два етапи. Перший - набір кандидатів для заміщення вакантних посад у відділах прикордонної служби. Конкурс триватиме з 27 лютого до 21 квітня 2017 року. Потрібно набрати близько тисячі осіб, окремо будуть набиратися військовослужбовці і цивільні.

Кандидатам потрібно здати iq-тест, психологічне тестування, пройти перевірку стану здоров'я і фізичної підготовки, знання англійської мови та пройти загальну співбесіду.

Другий етап: тримісячне навчання людей з числа цивільної молоді, а також підвищення кваліфікації офіцерів і контрактників, які пройдуть первинний відбір. До навчання залучатимуться також іноземні фахівці.

При цьому фінансування проекту вже закладено в проект бюджету на наступний рік

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: