Смертність від туберкульозу у Львові за останні роки зменшилась майже вдвічі

У Львові вдалося зменшити кількість хворих на туберкульоз.

У Львові вдалося зменшити кількість хворих на туберкульоз.

Як розповів Володимир Зуб, начальник міського управління охорони здоров’я, кількість померлих від туберкульозу у місті зменшилася майже вдвічі, бо якщо у 2006-2007 роках від туберкульозу помирало близько 120-130 людей, то за останні роки помирає близько 60 людей.

«У 2006 році захворюваність на туберкульоз була понад 60 осіб на 100 тис. населення. Сьогодні (2014 – 2015 рр.) показник зменшився до 55 осіб на 100 тис. населення, тоді як в Україні загалом такий показник становить 75-78 осіб», - розповідає Володимир Зуб.

«Найкращий показник був у 2012-2013 році – на рівні 51–52. З 2014 року знову спостерігаємо зростання захворюваності, що пов’язано з соціально-економічними  чинниками», - зазначає Володимир Зуб.

Найчастіше туберкульоз розвивається у людей  зі слабкою імунною системою, тому аби вберегти себе слід вести правильний спосіб життя, регулярно харчуватися, відмовитися від шкідливих звичок, пам’ятати про фізичну активність і своєчасно звертатися до лікаря, адже вчасне звернення – запорука успішного одужання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: