У Львові відбувся семінар, на якому шукали шляхи адаптації переселенців

18 жовтня у Львівській ТПП відбувся семінар на тему «Робота з внутрішньопереміщеними особами та біженцями: «приховані» можливості для компанії та її КСВ (корпоративної соціальної відповідальності)».

18 жовтня у Львівській ТПП відбувся семінар на тему «Робота з  внутрішньопереміщеними особами та біженцями: «приховані» можливості для компанії та її КСВ (корпоративної соціальної відповідальності)».

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Захід, організований Львівською ТПП та Центром міжрелігійного та міжконфесійного діалогу «Лібертас», мав на меті акцентувати увагу, насамперед, представників бізнес-середовища на проблемах людей, які не з власної волі змушені були покинути свої домівки.

У семінарі взяли участь представники бізнес-структур Львова, громадських організацій, освітніх закладів, зокрема Центру психічного здоров’я та травматерапії «Простір надії» при Українському Католицькому Університеті. Також – гостя з Грузії, психолог Русіко Махашвілі, яка перебуває у Центрі «Простір надії» з метою обміну досвідом.

Учасники семінари визначили основні виклики, пов’язані з вимушеним переміщенням громадян, що виявляються у зростанні навантаження на локальних ринках праці, існуванні проблем розміщення, працевлаштування, медичного обслуговування, доступу до освіти, культурної та соціальної реінтеграції і, передусім, необхідності надання фахової психологічної (психотерапевтичної) допомоги.

Проблема надання психологічної допомоги біженцям чи їхнього психологічного супроводу не нова для світу, проте задля досягнення результативності передбачає мультидисциплінарний підхід.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: